Macam iklan Garnier..
tapi bukan itu yang dimaksudkan..
kalau gambar xpakai tudung pastu masuk iklan and cakap "kerana diriku begitu berharga" macam x kena sangat je..
kenapa xpakai tudung?lagi berharga kalo pakai tudung and tutup aurat kn?
yang berharga itu adalah yang disimpan ditempat yang selamat and hanya dapat dilihat oleh orang-orang tertentu demi menjamin keselamatan dan harganya..yang dapat disentuh oleh orang-orang yang diyakini dapat memelihara nilai nya serta dapat menjamin keselamatan..preserve the value..

xnak merepek lebih2 disini..

Hati...sangat susah dijaga sangat susah dipelihara tapi sangat senang disakiti sangat senang diabaikan..
selalu bila hati sedih,ramai yang menangis..ada style pulak yang baring2 sambil menangis last2 tertido sebab penat sangat menangis agaknye..ni lagi bagus daripada menangis yang meraung2 sampai orang lain takut n xtau nak tolong macamana..
Kenapa x baca Al-Quran saja?or amik wudu'?

This is the true story of me..
To be honest,I am not a good person..saya xpernah ada tudung labuh..pakai tudung bawal pn saya selempang bahu kiri and kanan sampai sekarang ni pn same..kadang2 pakai selendang yang trend skarang ni..kadang2 pkai tudung yang owning macam tudung ariani tu..I have friends,boys and girls..layan cite2 korea,jepun,anime skit2..jarang tgk and dengar cite2 ilmiah..i read buku2 ilmiah slalunya daripad dr fadzilah kamsah bile rajin..normal macam orang lain..x alim..pegi masjid bila tarawikh(kt utp la ni)..

One day, someone hurts my feeling a lot..a lot and a lot..out of control because of that person..i drove from utp to hometown kedah alone at 6pm..3 and a half hour baru sampai umah..bawak kete malam2 sorang2 atas highway..agak cuak sbnrnya but tu lah orang kata ikut hati,mati..x ikut akal masa tu..tp Alhamdulillah nothing happened and arrived home safely..when my mom asked why i came home that late(i never going home that late..8pm is already late to me)..i kept silent..

I did my maghrib prayer..just after that i was thinking to recite the Al-Quran..i normally recite it after subuh prayer(only if i performed solah at 6 or 6.30 then i will recite the Al-Quran)..normally its 6.45 lah..so bole kire dengan jari bape banyak ayat Al-Quran I recite in a week..sangat sikit..back to the story...
I started with Al-Fatihah..penghulu segala surah..then with Yaasin..my heart kept calm slowly..I continued sampai masuk waktu Isya'..bile nak tido I still remembered the things that "that person" did to me..dulu my sis did advise..study dulu jangan ingat nak seronok je..mentang2 dah masuk U at the age of 17 to be exact la ni..haha actually its 18(2005) tapi masuk early jan and my age is still 17 la..nk mude je..but bile teringat balik..the feelings yang rasa nak marah nak meletup previously gone..eventhough i still remembered it,i did not feel the same..I told to myself..be intelligent,think before doing things because Allah is there..He will always loves me..walopun ada yang try to hurt me,Allah will protects me..ayat-ayat Al-quran banyak memenangkan hati kita..try this..force yourself to do it at least once..then you will feel that its worthwhile to do it everytime..not only time marah aje,time tension aje but time kite dapat achieve something pun..

Kita bole dapat ketenangan hati..banyak cara and jalan yang ada..its just that you who can choose either way..ada yang pilih nak berseronok sebab nak hilangkan rasa marah,but think..sampai bila rasa seronok tu will last..rugi pulak tu coz mesti kena guna duit..

Alhamdulillah..I've learned something..even if you think nobody will be by your side,you still have Him to be by your side..to help you,to hold you,to protect you,to love you everytime..never miss a single moment..

I thank Allah for what He gives me..I thank Allah for what He shows me..I thank Allah for everything..

Now..I am still the same person yang xada tudung labuh,xada purdah,xada T-Shirt labuh,still be friend with those guys and girls..

I thank Allah always guide me..


This entry was posted on 1:21 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: