Macam iklan Garnier..
tapi bukan itu yang dimaksudkan..
kalau gambar xpakai tudung pastu masuk iklan and cakap "kerana diriku begitu berharga" macam x kena sangat je..
kenapa xpakai tudung?lagi berharga kalo pakai tudung and tutup aurat kn?
yang berharga itu adalah yang disimpan ditempat yang selamat and hanya dapat dilihat oleh orang-orang tertentu demi menjamin keselamatan dan harganya..yang dapat disentuh oleh orang-orang yang diyakini dapat memelihara nilai nya serta dapat menjamin keselamatan..preserve the value..

xnak merepek lebih2 disini..

Hati...sangat susah dijaga sangat susah dipelihara tapi sangat senang disakiti sangat senang diabaikan..
selalu bila hati sedih,ramai yang menangis..ada style pulak yang baring2 sambil menangis last2 tertido sebab penat sangat menangis agaknye..ni lagi bagus daripada menangis yang meraung2 sampai orang lain takut n xtau nak tolong macamana..
Kenapa x baca Al-Quran saja?or amik wudu'?

This is the true story of me..
To be honest,I am not a good person..saya xpernah ada tudung labuh..pakai tudung bawal pn saya selempang bahu kiri and kanan sampai sekarang ni pn same..kadang2 pakai selendang yang trend skarang ni..kadang2 pkai tudung yang owning macam tudung ariani tu..I have friends,boys and girls..layan cite2 korea,jepun,anime skit2..jarang tgk and dengar cite2 ilmiah..i read buku2 ilmiah slalunya daripad dr fadzilah kamsah bile rajin..normal macam orang lain..x alim..pegi masjid bila tarawikh(kt utp la ni)..

One day, someone hurts my feeling a lot..a lot and a lot..out of control because of that person..i drove from utp to hometown kedah alone at 6pm..3 and a half hour baru sampai umah..bawak kete malam2 sorang2 atas highway..agak cuak sbnrnya but tu lah orang kata ikut hati,mati..x ikut akal masa tu..tp Alhamdulillah nothing happened and arrived home safely..when my mom asked why i came home that late(i never going home that late..8pm is already late to me)..i kept silent..

I did my maghrib prayer..just after that i was thinking to recite the Al-Quran..i normally recite it after subuh prayer(only if i performed solah at 6 or 6.30 then i will recite the Al-Quran)..normally its 6.45 lah..so bole kire dengan jari bape banyak ayat Al-Quran I recite in a week..sangat sikit..back to the story...
I started with Al-Fatihah..penghulu segala surah..then with Yaasin..my heart kept calm slowly..I continued sampai masuk waktu Isya'..bile nak tido I still remembered the things that "that person" did to me..dulu my sis did advise..study dulu jangan ingat nak seronok je..mentang2 dah masuk U at the age of 17 to be exact la ni..haha actually its 18(2005) tapi masuk early jan and my age is still 17 la..nk mude je..but bile teringat balik..the feelings yang rasa nak marah nak meletup previously gone..eventhough i still remembered it,i did not feel the same..I told to myself..be intelligent,think before doing things because Allah is there..He will always loves me..walopun ada yang try to hurt me,Allah will protects me..ayat-ayat Al-quran banyak memenangkan hati kita..try this..force yourself to do it at least once..then you will feel that its worthwhile to do it everytime..not only time marah aje,time tension aje but time kite dapat achieve something pun..

Kita bole dapat ketenangan hati..banyak cara and jalan yang ada..its just that you who can choose either way..ada yang pilih nak berseronok sebab nak hilangkan rasa marah,but think..sampai bila rasa seronok tu will last..rugi pulak tu coz mesti kena guna duit..

Alhamdulillah..I've learned something..even if you think nobody will be by your side,you still have Him to be by your side..to help you,to hold you,to protect you,to love you everytime..never miss a single moment..

I thank Allah for what He gives me..I thank Allah for what He shows me..I thank Allah for everything..

Now..I am still the same person yang xada tudung labuh,xada purdah,xada T-Shirt labuh,still be friend with those guys and girls..

I thank Allah always guide me..


This entry is not like what the title is all about..dummy semata2..
Dah lama sangat teramat sangat dah xbukak xtulis xpost x segalanya pasal blog ni..but i love to read others..menarik je blog sume orang..
At first niat nak tulis blog ni sebab nak ikut trend sekarang,ramai yang ada blog sendiri..the most read blog goes to haniszalikha punya blog..she writes a lot..everything xada yang specific..then to my friend s3norit4 a.k.a hanis yahya..dia ni pun suka tulis macam2+ayat2 sengal..sorry hanis~hehe..halimatussaadiah pun sengal tahap hanis yahaya jugak..dia ni penjual dancemate utp yang terhebat ketika itu..patut kat UTP dulu selalu banyak kelas diorg sama,kadang2 pegi kelas sama2 bersama2 hidayah awaluddin..hidayah ni macam source update korea n japan punya story..from new drama series to gossip2 yang x sedap didengar oleh artis2 yang berkenaan..hahaha anda layak dapat award source terbaik..hehe..(ntah kenapa tetiba teringat kat mereka bertiga yang disebut di atas)..ada lagi hidayah..hidayah kassim..dia ni nak kata source hebat x la source sehebat hidayah awaluddin tapi dia ni still jadik source terbaik for me sebab perasaan segan sudah bertamu di hati nak pegi jumpa hidayah awaluddin yang ketika itu beroomate dengan hanis yahaya..walopan kediamannya(hidayah kassin itu tadi) berada di block bersebelahan dan berketinggian atas sekali,rajin jugak aku pegi bilik dia dan mengganggugugat dia dan roomatenya ketika itu iaitu hidayah rosli..phewww..sangat terbaik masa di UTP..xperlu search kat internet sebab ada "internet" yang lagi laju yang berada di Block V5-K..

Persoalan : knapa tetiba aku teringat kat diorang ni?
Jawapan : Sebab skarang dah xada source tuk cita2 korea and jepun dah..nak mencari pun harapkan internet kat dalam phone je..bla tgk balik hard disc sume cite yang zaman dahulu kala..dah xada updated dah..T_T